Torby do pizzy, czyli przepis na dostawę ciepłej pizzy do domu klienta

Nie da się ukryć, że w dobie pandemii kwestia tak zwanego jedzenia na dowóz stała się bardzo istotna. Zamknięte pizzeria ma wciąż jednak możliwość wysyłania pizzy do domów i mieszkań swoich klientów, ale nie może być o tym mowy bez odpowiednich narzędzi. Jakie więc torby do pizzy (bo o nich mowa) wybrać, aby wykonywały swoje zadanie idealnie?

Torby niepodgrzewane

Torba, która nie ma funkcji podgrzewania, spełni swoje zadanie wtedy, kiedy odległość od pizzerii do miejsca docelowego nie jest zbyt duża. Taka torba pomieścić może wiele kartonów pizzy, w zależności od rozmiaru, ale nie będzie w stanie utrzymać temperatury włoskiego specjału przez zbyt długi czas. Dlatego też torby takie powinny znaleźć się na wyposażeniu każdej pizzerii, która zlokalizowana jest w mniejszej miejscowości lub po prostu używane wtedy, gdy kilometrów do przebycia nie będzie zbyt dużo. W innych przypadkach sprawdzają się torby podgrzewane.

Torby podgrzewane

Wśród toreb do pizzy występują również torby podgrzewane i są świetnym rozwiązaniem dla każdej pizzerii, która musi dostarczyć pizzę do domu lub mieszkania klienta oddalonego od pizzerii o wiele kilometrów. Czas, jaki kierowca czy też dostawca musi poświęcić na dowóz pizzy, może być długi, więc pizza musi równie długo pozostawać ciepła, aby nie stracić swoich walorów smakowych. Każda taka torba wyposażona jest w tak zwane pady grzewcze. Zasilać je można zasilaczem podpinanym do sieci bądź, na przykład, przez zapalniczkę samochodową.

Podsumowanie

Zarówno torby nie podgrzewane, jak i podgrzewane, spełnią swoje zadanie wtedy, kiedy zostaną zastosowane zgodnie z przeznaczeniem. Torby do pizzy niepodgrzewane sprawdzą się na krótkich, a podgrzewane na długich dystansach.